Jadłospis


Data ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
13-07-2020
Poniedziałek

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem ( z mleka), kiełbasa krakowska, papryką.

Bawarka z mlekiem.

Zupa kalafiorowa  na wywarze warzywnym ( zawiera seler).

Gulasz w sosie pomidorowo-warzywnym z kasza gryczaną, surówka z sałaty lodowej.

Kompot owocowy.

Bułka pszenna z twarożkiem.

Inka na mleku.

Chipsy z jabłka.

14-07-2020
Wtorek

Ryż na mleku.

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem ( z mleka), polędwicą miodową, rzodkiewką.

Herbata z cytryną.

Rosół na wywarze mięsno-warzywnym (zawiera seler) z makaronem (pszenica, jaja).

Udko z kurczaka z ryżem, surowka z kapusty pekińskiej.

Woda z cytryną.

Gofry ( zawiera mleko, jaja, pszenicę).

Gruszka.

Kawa zbożowa na mleku.

15-07-2020
Środa

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem( z mleka), kiełbasa krakowska, ogórek zielony.

Inka z mlekiem.

Zupa z białej kapusty na wywarze mięsno-warzywnym ( zawiera seler).

Indyk w sosie pomidorowym z penne (zawiera pszenicę, jaja).

Woda z cytryną.

Rogal pszenny.

Kisiel owocowy.

Banan.

16-07-2020
Czwartek

Kasza manna ( z pszenicy) na mleku.

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem ( z mleka), schab gotowany, pomidor.

Herbata z cytryną.

Zupa ogórkowa na wywarze warzywnym (zawiera seler) ze smietaną 18% ( z mleka).

Kotlet schabowy z ziemniakami, marchew.

Kompot owocowy.

Rogalik z marmoladą (zawiera mleko, jaja, pszenicę).

Kakao na mleku.

17-07-2020
Piątek

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem (z mleka), pasta rybna z tuńczyka, ogórek kiszony.

Bawarka z mlekiem.

Zupa krupnik na wywarze warzywnym (zawiera seler).

Makaron z truskawkami ( zawiera pszenicę, jaja).

Herbata miętowa.

Bułeczka drożdżowa z jabłkiem ( zawiera mleko, jaja, pszenicę ).

Jogurt.

Mandarynka.





 Czerwiec 2020 r.

 

UWAGA: KUCHNIA ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE!

ALERGENY ZOSTAŁY WYRÓŻNIONE NA JADŁOSPISIE.